Transportbandaudit

Heeft u problemen aan uw transportbandinstallatie? Dan brengt de TBK Group  deze graag vrijblijvend voor u in kaart, door middel van een uitgebreide transportband-audit. Aan de hand van deze audit werken we diverse voorstellen uit. Daarin beschrijven we de mogelijkheden om uw transportbandinstallatie te optimaliseren en problemen die worden veroorzaakt door vervuiling, stof, slijtage en scheefloop, op te lossen.

Inspecties

Om ervan verzekerd te zijn dat uw transportbandinstallatie probleemloos blijft functioneren, raden wij u met nadruk aan periodieke inspecties uit te voeren. Tijdens de periodieke inspectie beoordelen we ten eerste het functioneren en de conditie van de bandschrapers, afdichtingen, trommels, trommelbekleding en rollen. Ten tweede onderzoeken we of er sprake is van scheefloop en analyseren we de oorzaken. Ten slotte keuren we, op basis van visuele inspectie, de conditie van de rubberband, de bandverbinding, de aandrijving en de op- en overstortpunten.

De conclusies die we trekken op basis van de inspectie verwerken we in een rapport, waarin we de mogelijke verbeterpunten concreet omschrijven. Dit inspectierapport legt de basis voor het hierna te plegen onderhoud en voorkomt problemen of procesverstoringen.

Onderhoud

Gedegen onderhoud is voor een goed functionerende, betrouwbare en schone transportbandinstallatie van groot belang. De TBK Group-monteurs voeren zeer gericht onderhoud uit, aan de hand van de bevindingen uit het inspectierapport. De frequentie van de onderhoudswerkzaamheden stemmen wij in nauw overleg met u af. Na afloop van elke onderhoudsbeurt ontvangt u een onderhoudsrapport, waardoor u inzicht krijgt in de onderhoudswerkzaamheden.

Montage

De TBK Group heeft ruime ervaring op het vlak van de montage van transportbandcomponenten en complete overstortpunten. Het gehele traject, van engineering tot en met oplevering, verzorgen wij op professionele wijze.

Heeft u vragen?

Bel +31 (0)318 745 740 of mail

TBK spillage control