Vervuiling onder transportbandinstallaties veroorzaken ongeplande stilstanden, verlies van kostbare grondstoffen, hoge opruimkosten, verhoogde slijtage en een onnodige belasting van mens en milieu.

 

Starclean bandschrapers maken korte metten met deze vervuiling en verlagen daarmee uw kosten. De modulaire bouwwijze van Starclean maakt het mogelijk om binnen korte tijd en voor iedere toepassing dé perfecte oplossing aan te bieden.

 

Starclean is een uniek schrapersysteem dat als enige een perfecte bandreiniging combineert, met maximale veiligheid voor de transportband en bandverbindingen. Starclean-bandschrapers zijn montagevriendelijk en eenvoudig te onderhouden dankzij snelspansystemen en een snap-in-voet voor de schraapsegmenten.

 

De Starclean bandschraper is leverbaar in een uitvoering voor montage op de koptrommel, in het onderpart en in het binnenpart. Het gepatenteerde TWIST-SWING-principe is ervoor verantwoordelijk dat ieder schraapsegment zich kan aanpassen aan de band. Dit compenseert de optredende slijtage volledig.

 

De modulaire bouwwijze van Starclean-bandschrapers maakt het mogelijk voor iedere toepassing een maatwerkoplossing te bieden, ongeacht bandbreedte, bandsnelheid of materiaal. Bovendien zorgt de bouwwijze voor korte levertijden.

Wat de Starclean bandschrapers anders maakt dan de traditionele schrapersystemen? Starclean bandschrapers hebben geen mechanische torsieelementen die door de vervuiling van het afgeschraapte materiaal vast kunnen gaan zitten.

 

Belangrijkste kenmerken: 

  • Optimale reiniging van de transportband;
  • Bedrijfszeker, ook onder extreem vuile omstandigheden;
  • Veilig voor de transportband en de bandverbindingen;
  • Onafhankelijk van elkaar werkende schraapsegmenten die zich automatisch aanpassen aan het bandoppervlak of trommelradius;
  • De slijtage van het schraapsegment wordt over de gehele slijtweg automatisch gecompenseerd;
  • Montagevriendelijk;
  • Zeer eenvoudig en snel te onderhouden.

Starclean bandschrapers: legt vuil aan banden!

Downloads:


Datasheet (.pdf, 1,45mB)

YouTube:

 

 

Heeft u vragen?

Bel +31 (0)318 745 740 of mail